Masaüstü pencere düzeninizin tamamını tek tıklamayla kaydedin ve geri yükleyin. Yeniden başlatma veya monitör değişikliğinden sonra pencereleri bir daha asla yeniden düzenlemeyin.
Başlarken
- Pencerelerinizi istediğiniz şekilde düzenleyin
- Düzeni yakalamak için Save'e tıklayın (veya Ctrl + Cmd + S tuşlarına basın)
- Geçmişte bir özet ekran görüntüsü ve formasyon kaydı görünür
- En son formasyonu geri yüklemek için Restore'a tıklayın (veya Ctrl + Cmd + R tuşlarına basın)
Nasıl Çalışır
Kaydetme
- Tüm görünür pencere konumlarını, boyutlarını, uygulama adlarını ve pencere başlıklarını yakalar
- Tüm masaüstünüzün özet ekran görüntüsünü oluşturur
- Geçmiş listesine kaydedilir (en fazla 50 girdi)
Geri Yükleme
Doğru pencereleri bulmak için 4 aşamalı eşleştirme algoritması kullanır:
- Kesin eşleşme: uygulama + başlık + pencere ID'si
- Uygulama + başlık eşleşmesi
- Uygulama + pencere ID'si eşleşmesi
- Başlık benzerliği puanlaması
- Konumlar ve boyutlar Accessibility API aracılığıyla uygulanır
- Eksik uygulamalar otomatik olarak başlatılır
Geçmiş
| Sütun | Açıklama |
|---|---|
| Ad | Formasyon adı (zaman damgası veya özel ad) |
| Uygulamalar | Benzersiz uygulamaların sayısı |
| Pencereler | Toplam pencere sayısı |
| Tarih | Formasyonun ne zaman kaydedildiği |
- Bir formasyonu geri yüklemek için çift tıklayın
- Yeniden adlandırmak veya silmek için sağ tıklayın
- Aşağıdaki ayrıntı görünümünde uygulama dökümünü görmek için bir girdi seçin
Klavye Kısayolları
| Eylem | macOS | Windows |
|---|---|---|
| Pencereyi Göster / Gizle | Ctrl + Cmd + F12 | Ctrl + Alt + F12 |
| Formasyonu kaydet | Ctrl + Cmd + S | Ctrl + Alt + S |
| Formasyonu geri yükle | Ctrl + Cmd + R | Ctrl + Alt + R |
İpuçları
- Birden fazla kurulum — Farklı görevler için farklı formasyonlar kaydedin (kodlama, yazma, toplantılar)
- Monitör değişiklikleri — Harici bir monitör bağladıktan veya bağlantısını kestikten sonra düzeninizi geri yükleyin
- Yeniden adlandır — Bir geçmiş girdisine sağ tıklayın ve kolay tanımlama için yeniden adlandırın
Gizlilik
- Tüm veriler yerel olarak bilgisayarınızda saklanır
- Ekran görüntüleri yalnızca yerel diskinize kaydedilir
- Hiçbir veri harici sunuculara gönderilmez